Sitotisak je najstarija tehnika tiska koja se koristi za tisak na razne materijale kao npr. tisak na tekstil, tisak na drvo, tisak na metal, tisak na PVC podloge, tisak na keramiku, tisak na gumu ili različite promotivne artikle.

Danas se koriste jednobojni ili višebojni strojevi za sitotisak. Sitotisak se može raditi na ravnim i na zakrivljenim oblicima, te raznim vrstama materijala. Općenito sitotisak ima široku primjenu, posebno kod gotovih reklamnih ili tiskanih proizvoda.

Sitotisak je nezamjenjiva tehnika tiska na tekstilne predmete, kako direktno na tekstil tako indirektno na transfer papir s kojega se poslije otisak termo prešama prenosi na tekstil pod utjecajem visoke temperature. Ovisno o vrsti materijala na koji se tiska se i primjenjuju adekvatna vrsta boja.

Sitotisak odlikuje dugi vijek trajanja otiska u svim uvjetima korištenja i velika pokrivnost, tako da kvalitetno izvedene tisak u sitotisku ima višegodišnju upotrebu bez oštečenja. Često se koristi na mjestima gdje se zadržava masnoća, vlaga ili zahtjevni temperaturni ili klimatski uvjeti, jer je otisak postojan (strojevi, pogoni, kamioni, proizvodnje, vozila, elektični djelovi, brodovi, avioni i dr.).

Cijenu proizvoda izrađenog ili otisnutog u sitotisku određuje: vrsta materijala, dali materijal/promociju daje Eurotisak ili donosi klijent, količina boja, pozicije tiska, količina, pakiranje i rok izrade.