Koverte ili omotnice možemo nazvati ambalažom za pismo i potrebne su nam kada dokumente ili pisma želimo poslati poštom ili dostavom njihovom primatelju. Koverta je potrebna svim poduzećima, svakodnevno za korespodenciju raznih tiskovnih materijala kao što su dopisi, računi itd. Koverta (kuverta,omotnica) također je važan segment u izgradnji brand-a i vizualnog identiteta tvrtke.

Kuverta ili koverta je vrlo čest vid komunikacije u suvremenom poslovanju čija je svrha zaštita sadržaja od vanjskih utjecaja.

Tisak na kuvertu osim što primaocu daje na znanje tko je pošiljatelj, zna na svome putu biti i sjajno marketinško oružje.


Nekoliko pravila za dizajn kuverti:

Kuverte dolaze do nas već u gotovom formatu, nema nikakve dorade nakon tiska (rezanje, savijanje…) osim mogućnosti umetanja sadržaja. Nije moguće tiskati u napust (od ruba do ruba). Margine na kuverti iznose 12-15mm. Tisak na klapni (iza) nije moguć. Potrebno je unaprijed upozoriti da će se kuverte naknadno adresirati na laserskom printeru, jer se onda tiska sa posebnim bojama.

Ostali formati:

American: 110 x 230 mm (tri vrste: bez prozora, s desnim prozorom ili lijevim prozorom za adresu); A6: 110 x 160 mm; A5: 160 x 220 mm; A4: 220 x 310 mm; B5: 176 x 250mm; C6: 114 x 162mm; C6/C5: 114 × 229mm; C5: 162 × 229mm

Galerija

Za sve materijale koji bi se izrađivali u tisku izrađujemo kompletan grafički dizajn i pripremu za tisak, sa potrebnim digitalnim simulacijama koje šaljemo vama na uvid prije same izrade.

Za minimalne količine, cijene tiska i rok isporuke molim kontaktirati na e-mail: info@eurotisak.hr